İplik Fuarı Ziyaretçileriyle Buluşmaya Neredeyse Hazır!

Üretim ve ihracat kapasitesi her geçen yıl büyüyen tekstil sektörünün önde gelen iplik endüstrisi üreticileri 19. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nda bir araya gelecek. Tüyap tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, 16-18 Şubat 2023 tarihlerinde dünya ticaretinin önemli bileşeni olan iplik sektöründeki tüm yenilikleri gözler önüne serecek. Avrasya’nın en önemli İplik Fuarı aracılığıyla sektörün önde gelenleri Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 16-18 Şubat 2023 tarihlerinde bir araya gelecek.

Artan ürün seçenekleri ile çeşitlilik dolu bir fuar
19. kez Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nda pamuk ipliğinden yün ipliklere, akrilik ipliklerden el örgüsü ipliklere, metalik ipliklerden rejenere ipliklere kadar binlerce çeşit iplik seçeneği sektör ilgililerinin beğenisine sunulacak. Kumaş imalatı firmaları, iplik üreticileri, ev tekstil ürünleri üreticileri, medikal tekstil üreticileri, sivil toplum kuruluşları gibi pek çok ziyaretçi profiline hitap eden İplik Fuarı, 2023 yılında başarısına başarı katacak.

Yılın rengi “Viva Macenta”  zengin ve cesur
Küresel renk otoritesi olarak kabul edilen “Pantone Renk Enstitüsü” 2023 yılının rengini açıkladı. Yılın rengi; “Viva Macenta”. Pantone Renk Enstitüsü yılın rengini incelikli bir kızıl aynı zamanda sıcağı ve soğuğu dengeleyen renk olarak tanımladı. Yılın renginin ipliklere yansımasını görmek için İplik Fuarı’yla sezonun rengini keşfedebilirsiniz. Trend ipliklerin trend renklerle taçlandırılarak sergilendiği 19. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı 16-18 Şubat 2023 tarihlerinde renklerin ahengini iplikle buluşturacak.

Geniş iletişim ağıyla tanıtım faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor
İstanbul İplik Fuarı’nın geniş hedef kitleye duyurulması için yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Geleneksel iletişim kanallarının yanı sıra gelişen teknolojiyle giderek önem kazanan dijital iletişim kanalları aracılığıyla da fuarın tanıtımı gerçekleştiriliyor. Fuarın tanıtımı kapsamında ulusal, yerel, sektörel yayın organları ve STK’larla iş birlikleri yapılıyor. T.C. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB bu yıl da İplik Fuarı katılımcılarına destek vermeye devam ediyor. Fuar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve gelişmelerden anında haberdar olmak için sosyal medya kanallarımızı takip edebilirsiniz.

Yeni katılımcılarımız ile büyüyoruz
Yeni ürün ve teknolojilerin hedef kitleye sunulacağı 19. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nda genişleyen katılımcı profilimiz ile güçlenerek büyüyoruz. Fuar katılımcılarımız; ürün ve hizmetlerini tanıtma amaçlarının yanında yeni iş bağlantıları kurmak, ticaret payını artırmak, dağıtım alanını genişletmek ve küreselleşmeyle birlikte artan rekabet ortamında rakiplerinden öne çıkabilmek için İplik Fuarı’na katılıyor.  2022 yılında gerçekleşen fuarımızın ardından katılımcı firmalardan alınan geri dönüşlere göre fuara katılan firmalar büyük oranda hedeflerine ulaştı. Fuar katılımcılarımızın;
  • %91’i iş bağlantılarını güçlendirdi
  • %84’ü uluslararası pazarda müşteri kazandı
  • %85’i şirket imajını güçlendirdi
  • %89’u rekabet ortamındaki gücünü artırdı
Aynı zamanda fuar sonu raporlarının sonuçlarına göre 2022 yılı fuar katılımcılarının %92’si fuara tekrar katılmayı planladıklarını belirtti.

İplik Fuarı ziyaretçilere neler sunuyor?
Başarıyla tamamlanan 2022 İstanbul İplik Fuarı’nda 86 ülkeden 10.282 ziyaretçi, 15 ülkeden 255 katılımcı bir araya gelmişti. İplik Fuarı’nı ziyaret eden sektör profesyonelleri fuar sayesinde;
  • Sektörün önde gelenleri ile görüşüyor
  • Bayi, temsilci, iş ortağı ve distribütör buluyor
  • Ürünlerin uzmanları ile bire bir iletişime geçme fırsatı yakalıyor
  • Yeni tedarikçilere ulaşıyor
  • Sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyor
  • Yeni iş fikirleri ediniyor
Fuara günler kala 79 ülkeden ziyaretçi online kaydını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde yapılan online kayıtlara oranla %42’lik bir artış gerçekleşti. Siz de yeni işbirlikleri edinmek, marka bilinirliğinizi artırmak, sektördeki yenilikleri takip edebilmek için fuardaki yerinizi almayı unutmayın.