İPLİK FUARI'NDA KÜRESEL İŞBİRLİKLERİ

İPLİK FUARI’NDA KÜRESEL İŞBİRLİKLERİ
Tüyap Fuarcılık’ın ev sahipliğinde düzenlenen sektöründe Avrasya’nın en büyük fuarı 16. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı yeni bir başarıya imza attı. 22 ülkeden 302 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleşen fuar, 1752’si yabancı, 8102’si yerli olmak üzere toplam 9854 ziyaretçiyi ağırladı. Hem katılımcıların, hem ziyaretçilerin hem de sektör temsilcilerinin bir araya gelerek küresel yatırımlar gerçekleştiği İplik Fuarı süresince sektörün lider markaları yeni müşteriler edinerek küresel işbirliklerine imza attı. Katılımcı firmalar ile fuar bitiminde gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde İplik Fuarı’nın 81 ülkeden gelen nitelikli ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle 2019 yılı içinde sektörün ticari işbirlikleri açısından en hareketli fuarı olduğunun altı çizildi. 22 Ülkeden 400 Ziyaretçi Tüyap Fuarcılık Tarafından Ağırlandı Yapılan uluslararası tanıtımlar neticesinde Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Venezuella’dan 400 satın alımcı, tekstil üreticisi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Konsoloslar, Dernek Başkanlarının da dahil olduğu alım heyetleri, tüm masrafları TÜYAP Fuarcılık tarafından karşılanmak üzere ağırlandı. Fuarda önemli alımlar gerçekleştiren heyetler, global iplik ticaretinin merkezinin İstanbul İplik Fuarı olduğunu dile getirdiler. Fuar Katılımcısı Firmalar Önemli İş Bağlantıları Gerçekleştirdiler T.C. Ticaret Bakanlığı ve İTKİB(İstanbul Tekstil ve Hammaddecileri İhracatçıları Birliği) heyet organizasyonları kapsamında sektörün ihracatta hedef coğrafyaları olan toplam 7 ülkeden (Çek Cumhuriyeti, Kırgızistan, Tunus, Venezuella, Moldova, Sırbistan, Özbekistan, Rusya ve Ürdün) gelen heyetler katılımcı firmalar ile yoğun ticari görüşmeler gerçekleştirdi. Gelecek Buluşmamız Yıl boyu fuar ekibi tarafından katılımcı ve ziyaretçilerin istekleri göz önüne alınarak hazırlanan İstanbul İplik Fuarı, global tanıtım çalışmaları ile sadece Türkiye’de değil dünyada da adından söz ettiriyor. Her geçen yıl artan yabancı ziyaretçi ve katılımcısı ile tekstil sektörünü temsil eden bir buluşma noktası haline gelen fuar, 27-28-29 Şubat 2020 tarihlerinde yeni teknolojileri, kaliteli ürünleri ve lider firmaları ile sektör ihracatına katkı sağlayarak büyümeye devam edecek. Bağlantı