Global İplik Sektörünün 2016 Yılındaki En Büyük Buluşması Gerçekleşti

2016 Yılında Yeniden ‘Dünyanın En Büyük İplik Fuarı’na Ev Sahipliği Yaptık
Yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirilen etkili pazarlama çalışmaları sayesinde bu sene rekor sayıda ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul İplik Fuarı, 2016 yılına damgasını vurdu.  Dünyanın en büyük iplik üreticilerinin katılımıyla gerçekleşen Fuar, 75 ülkeden tekstil üretimi ve ticareti yapan ziyaretçileri bir araya getirdi. 4 Şubat Perşembe günü görkemli etkinliklerle açılan Fuar’a olan yoğun ilgi, üç gün boyunca devam etti. Sağladığı ihracat fırsatları ile katılımcı firmalardan tam not alan İstanbul İplik Fuarı, son yılların en başarılı iplik fuarı oldu. Fuara gelen ziyaretçi sayısı ve niteliğinden memnun kalan katılımcı firmalar, potansiyel müşteriler ile bir araya geldikleri ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı buldukları verimli bir fuar geçirdiler.
Sıradışı Etkinlik Şöleni
Bu yıl yepyeni etkinliklerle ziyaretçilerin karşısına çıkan Fuar, başta Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından Örgüden Hikayeler konseptiyle tasarlanan ve çok yoğun ilgi gören Örgü Oda olmak üzere, farklı kurum, kuruluş ve dernekler ile birlikte hazırlanan çeşitli aktivitelere ev sahipliği yaptı. Ziyaretçilere ilgi çekici ve şaşırtıcı deneyimler sunan bol sürprizli bu etkinlik alanları, ticari faaliyetlere renk kattı. Aynı zamanda iplik ürünleriyle tasarlanan küçük hediyelerin ziyaretçilere sunulduğu İplik Fuarı’nda; Kol Örgü Show, Keçe Atölye Çalışması, Triko Sanat Koleksiyonu, Özel Fotoğraf Alanları, Amigurumi Oyuncakları gibi hazırlanan çekici etkinlikler ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başardı.
Fuarın, iç giyim-çorap sektörünün en önemli fuarı olan İFEXPO 2016 ile aynı tarihte gerçekleşmesi önemli bir sinerji yarattı.