Uluslararası İstanbul İplik Fuarı Bir Kez Daha Sektörün Tercihi Oldu!

Sektörün en büyük en kapsamlı fuarı olan 19.Uluslararası İstanbul İplik Fuarı 2023, 3 gün boyunca 584 katılımcı firma ile 12.677 ziyaretçiyi bir araya getirerek, önemli iş bağlantılarının gerçekleşmesine zemin hazırladı.
Pamuk iplik, yün iplik, viskon iplik, akrilik iplik, naylon iplik, fantazi iplik, rejenere iplik gibi bir çok iplik çeşidinin sergilendiği Uluslararası İstanbul İplik Fuarı; İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 1 Haziran Perşembe günü 7 salondan oluşan 40 bin metrekarelik alanda kapılarını açtı.

Fuarda karar vericiler ile önemli iş birlikleri görüşüldü

Her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli iş birliklerine ortam hazırlayan fuarda, bu yıl özellikle karar vericilerin yoğun ilgisi görüldü. Uzmanlar, yöneticiler, üst düzey yöneticilerin yanı sıra fuarı ziyaret eden asıl karar vericilerin toplam ziyaretçi içindeki oranı %25 oldu. Katılımcı firmalar ürün ve hizmetlerini doğrudan satın alma yetkililerine anlatma ve fuar esnasında önemli iş birliklerine imza atma fırsatı buldu. Sektör profesyonelleri 3 gün boyunca ticaretin merkezinde bir araya geldi.

Atıktan İpliğe Dönüşüm Serüveni

Ziyaretçilerin ilgi odağı olan, fuayede kurulan “Atıktan İpliğe Dönüşüm Serüveni” sergi alanında ipliğin atıktan başlayarak son ürüne kadarki serüveni ziyaretçiler ile buluştu. Alanda pet şişelerden ve tekstil atıklarından geri dönüştürülerek üretilen ipliklerin son ürün haline gelmesine kadar geçirdiği aşamalar sergilendi. Sektörün öncü firmaları tarafından üretilen geri dönüştürülmüş ipliklerin nasıl günlük hayatta kullandığımız ürünler haline geldiğini keşfeden ziyaretçiler sırası ile önce pet şişe veya tekstil atıklarını, sonrasında bu ürünlerin kırpılmış halini, kırpıştırılmış ürünlerden sonra ipliği, iplikten sonra ise son ürün haline gelişini inceleme fırsatı yakaladı.

Sektör gelecek yılı için heyecanlı

Katılımcılardan tam not alan fuar, ziyaretçilerini de %98 oranında memnun etmeyi başardı. Ziyaretçilerin %87’ü fuarı iş çevrelerine tavsiye ettiğini belirtirken %95’i gelecek yıl için de fuarı ziyaret etmeyi planladığını belirtti.