A/W 25/26 için anahtar renkler açıklandı

A/W 25/26 için Anahtar Renkler Açıklandı

A/W 25/26 sezonunun teması HIZLANMA. A/W 25/26 Küresel renk tahmininizi yönlendiren kapsayıcı tema, hızlanan iklim krizi kaosu ve garip düşüş alametleri ile birlikte, hem iyi hem de kötü değişimin hızlandığını gösteriyor. Bu yeni gerçeklikte, onarım, güvence ve aciliyet gibi gereklilikleri renklerde yansıtıyor.

A/W 25/26 için anahtar renkleri Gök Sarısı, Vişne Cilası, Retro Mavi, Neon Flare ve Future Dusk'tır.

WGSN Renk Başkanı Urangoo Samba şunları söyledi: "Gök Sarısı gibi açık ve ışıltılı tonların yanı sıra Future Dusk ve Cherry Lacquer'ın meditatif ve şehvetli koyuları, ister rehberlik için kozmosa bakmak olsun, ister teselli için bakışlarımızı içe çevirmek olsun, restorasyon arayışından bahsediyor.
Retro Mavi gibi güvenilir ve tanıdık renkler, nostaljinin kalıcı çekiciliğini ve tehlikeli ve belirsiz hissettiren bir dünyada rahatlatıcı ve tanınabilir insanlarla ve şeylerle bağlantı kurma ihtiyacını yansıtıyor.
Neon Flare gibi yoğun ve parlak tonlar, doğanın güzelliğini ve tuhaflığını ve onu bir denge noktasına geri getirmek için gereken aciliyeti ve aktivizmi yansıtıyor."
 
Tahminde kullanılan yenilikçi renk sistemi Coloro'nun Genel Müdürü Sansan Chen şunları söyledi: "Herhangi bir mevsimsel palet onaylanmadan önce, renklerin çoğu malzemede geniş çapta elde edilebilmesini sağlamak için tahmin edilen tüm renkler Coloro'nun Fizibilite İstihbaratı çözümünden geçirilir. Genellikle tüm malzemelerde elde edilebilecek renkleri seçiyoruz, ancak WGSN tarafından sağlanan güçlü trend kanıtlarına dayanarak, bu yıl Neon Flare 014-68-58 rengi için bu kriteri göz ardı etmeye karar verdik ve A/W 25/26 için Anahtar Renk olarak eklendi. Renk, pamuk üzerinde elde edilemez ve naylon üzerinde sınırlı ışık haslığına sahiptir, ancak Coloro, markalara, yanlış uygulamaların tüm hayal kırıklıklarından kaçınırken, bu önemli neon renk patlamasını tanıtmanın yollarını nasıl uygun hale getirebilecekleri ve elde edebilecekleri konusunda bilgi sağlar. Bu, müşterilerimizin işlerine yansıdığından emin olduğum dengeli bir yaklaşımın önemini ve yaratıcılık ile teknik uzmanlığın kazanmak için her zaman birlikte çalıştığını gösteriyor."





A/W 25/26 Sezonunun Rengi Futura Dusk

Bu, yeni ekonomik ve ekolojik çözümler üretmek için bireysel ve kolektif yaratıcılığın kullanılacağı stratejik bir hayal gücü yılı olacak. Future Dusk, mavi ve mor arasında oturan ve karanlık ve karamsar nitelikleriyle bir gizem ve kaçış duygusu getiren bu temayla uyumludur.

Bu gerçeküstü ve uhrevi gölge, ikinci uzay çağının ortaya çıkışından ilham alan göksel ve fütüristik bir karaktere de sahiptir. Karanlıktan aydınlığa, alacakaranlıktan şafağa geçme temalarıyla uyumludur ve bizi yeni ufuklara hazırlar.





Eşlik Eden Renkler

Celestial Yellow- 048-90-17
Gök Sarısı, hem onarıcı hem de gerçeküstü hissettiren ışıltılı, ışıltılı, çok duyusal bir renktir. Ay'ı, yıldızları ve güneşi anımsatır ve insanlar belirsizlik zamanlarında maneviyat, astroloji ve astronomiye bakarken güvence ve rehberlik arayışıyla bağlantılıdır.
Cherry Lacquer- 159-23-15
Cherry Lake, lüks bir çekiciliğe sahip yıkıcı bir karanlıktır. Öfke ve belirsizlik çağında, Cherry Lacquer direniş ve isyan temalarını besliyor. Aynı zamanda, radikal bir kaçış ve kendini güçlendirme biçimi olarak en derin arzularımıza, tabularımıza ve zevklerimize dokunan baştan çıkarıcı bir niteliğe sahiptir.
Retro Blue- 100-64-14
Retro Mavi, sıcak ve duygusal bir kaliteye sahip sıra dışı, analog bir renktir. Anıların getirdiği yumuşak bir neşe ve masumiyet akıntısına sahip, Z kuşağı arasında yeniden tasarlanan çocuklukların ve nostaljik duyguların yükselişiyle uyumlu.
Neon Flare- 014-68-51
Neon Flare, kinetik ve sentetik kaliteye sahip geçici bir neondur. Gezegen kırmızı kodla karşı karşıya kaldıkça ve iklim kaygısı daha yaygın hale geldikçe, yapay zekadan ilham alan bu rengin ateşleyici ve uyarıcı bir etkisi var ve 'kötü sorunlara' (çözülmesi imkansız görünen birbirine bağlı faktörlere sahip olanlar) çözümlerin kilidini açmaya çalışırken kolektif bir aciliyet duygusunu körüklüyor. Yüklü karakteri, bir araya gelme ve ortak bir çaba ve enerji patlaması içinde ruhlarımızı geri kazanma ihtiyacından bahsediyor


Bu bilgiler WGSN web sitesinden alınmıştır.